" Cunda Balık ; Cunda'nın İstanbul Şubesi "

Hürriyet - Mart.2006

 

Ot ve meze'nin en iyi 10 adresi


Ot mezesi konusunda zengin bir adres arıyorsanız ya meyhanelere, ya da balık restoranlarına gitmeniz gerekiyor. Çünkü ottan yapılmış da olsa, meze en iyi içkinin yanında gidiyor. Tanıdık tanımadık pek çok farklı ot kullanılarak yapılan mezelerin reçeteleri Ege kökenli. Kimi Girit’ten, kimi Selanik’ten özel tarifler getiriyor. Radika, cibes, hardalotu, turpotu, kaya koruğu gibi otlar, önce haşlanıyor, sonra zeytinyağı veya soğanlı soslarla servis edilerek enfes mezeler hazırlanıyor. Bu otların vücuda faydalı özellikleri de var. Tam mevsimindeyiz, ot mezeleri çeşitlendi. Özellikle balıkçılar en az 10 çeşit sunuyor. Biz de, bu hafta jürimize ot kullanarak en lezzetli mezeleri yapan adresleri sorduk. Cunda ve İstanbul balıkçıları listeye girmek için yarıştı.

EN İYİ 10

1. Doğa Balık - İSTANBUL

2. Çam Restoran - TİRE

3. Ahırkapı Giritli - İSTANBUL

4. Cibalikapı Balıkçısı - İSTANBUL

5. Bay Nihat - CUNDA

6. Deniz Restoran - İZMİR

7. Cunda Balık - İSTANBUL

8. Ildırı Balık - ÇEŞME

9. Deniz Restoran - CUNDA

10. Parlak Restoran - ANTALYA
....

Cunda Balık ; Cunda’nın İstanbul şubesi

Deniz börülcesi, radika, turpotu gibi 18 çeşit ot mezesi bulunuyor. Otların tümü Cunda Adası’ndan getiriliyor. Otların kıvamında haşlanmasına dikkat ediliyor. Meze, içki ve ana yemek yiyerek kişibaşı 40-45 YTL’ye çıkmak mümkün. Jüri üyelerimizden Sahrap Soysal, afrodizyak etkisi olan ve çiğ yenen deniz kestanesi yumurtasını denemenizi tavsiye ediyor. Tel: (216) 380 59 89
....
Mart.2006 - Hürriyet Gazetesi