" Cunda Balık ; Cunda'nın İstanbul Şubesi "

Hürriyet - Mart.2006

 

Cunda Balık Restaurant


Denize yakın ancak deniz görmeyen özenli balık lokantalarını, affınıza sığınarak, belki çok güzel olmayan, belki de biraz yaşlanan ama eşine karşı daima sevecen, becerikli ve hâlâ cazibeli olmasını bilen; sonuçta, görünürdeki kimi eksikliklerine karşın, onu hep mutlu kılan kişilikli, akıllı hanımlara benzetirim. Bostancı Deniz Otobüsleri iskelesinin karşısındaki sokakta 2003’ten beri icra-ı sanat eden Cunda Balık Restaurant da işte böyle bir yer: Yemekleri, dekoru ve servisi özenli, fiyatları makul.

Çiğdem ve Özgür Bayraktar çiftinin işlettiği Cunda’da zeytin, peynir, zeytinyağı, balık ve otlar Ayvalık’tan taze taze ‘ithal’ ediliyor. Konukları ile diyaloğu ve kusursuz servisiyle dikkatimizi çeken genç garsonumuz Murat Gülarslan da bir Ayvalık çocuğu. Anneannem Giritlidir ya, oldum olası otlara dayanamam. Taze ısırganotu, labada salataları, şevketi bostan -Ayvalık’ta akkız da derlerhaşlama, ardından kavurması, hasret giderdik anlayacağınız... Marine levrek hiç fena değil. Lakin, bu ahtapot ızgarası damağımı sarmadı. Önümüze kızartılmış gelen keçi ‘sepet peyniri’ dilimlerinin tadı ise harika! Cunda’da çeşit çok da bizim yerimiz sınırlı. Sıra balıkta; ortaya gelen sarıkanat lüfer ızgarayı keyifle paylaşıyoruz. Tatlı faslında ise, çikolatalı ıslak kek kıvamındaki çikolatalı sufleyi paylaşıp yemeğimizi noktalıyoruz. Adam başı ortalama 60-65 TL’ye çıkılan bu şirin balık lokantasına siz de bir uğrayın derim; deniz manzarası olmasa da, Cunda Balık sizleri mutlu etmeyi bilecektir.
(Köy Yolu Sok No: 6/1 Bostancı-İstanbul Tel: 0216 380 59 89)
....
Aralık.2010 - Posta Gazetesi - Artun Ünsal